Klosterkirkens Foredrag | Nykøbing Falster Sogn
Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 7. oktober 2020, kl. 18:00
Sted Kirkepladsen 3, 4800 Nykøbing Falster
Klosterkirkens Foredrag

Symboler og motiver – en indføring i kirkens billedverden – Ved Anne-Mette Gravgaard.
Hvorfor har vi skibe i vores kirker? Og hvorfor ser korset forskelligt ud – af og til er det en lidende Kristus med tornekrans, der er naglet til det, og af og til en Kristus med åbne vidtskuende øjne og kongekrone?  Og af og til er der kun et nøgent kors? Og hvorfor er der ofte afbildet et lam på alteret?  Og hvad er overhovedet et symbol?
Anne-Mette Gravgaard, som er både præst og kunsthistoriker, vil i løbet af billedforedraget forsøge at give tilhørerne nogle af de teologiske og kunsthistoriske forudsætninger, som åbner døren til kirkernes symbol- og motivverden.

Efter Aftensang spiser vi sammen inden foredraget. Tilmelding til film og smørrebrød ( kr 50) seneste mandagen før kl. 12.00 til: Birgitte Jansen – Tlf. 21 14 40 78 eller: bj@nykfsogn.dk